Ahmet Türk, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nu kutladı ve destek verdi

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden olan Ahmet Türk, CHP Afyon adayının DEM Partilileri dışlayıcı açıklamalarının ardından Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun Köksal'a karşı çıkmak konusunda 'sorumlu' hareket ettiklerini belirterek destek verdi

Ahmet Türk, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nu kutladı ve destek verdi
Yayınlanma Tarihi : 12 Mart 2024 00:38

CHP ile DEM Parti arasında krize yol açan tartışmaya Ahmet Türk'te dahil oldu. Ahmet Türk yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel'e destek verdi

Yerel seçimlere sayılı günler kala, CHP’nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal’ın DEM Partilileri ayrıştırıcı ifadeleri ortalığı karıştırdı. Köksal’a CHP’nin üst kademelerinden de tepki geldi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, CHP’li isimlerin konuya karşı tutumlarında ‘sorumlu davrandıklarını’ söyleyerek takdir etti.

Serbestiyet'ten Mustafa Ali Aykol'un haberine göre, açıklamalarında CHP’nin Köksal’ın ifadeleri üzerinden yargılanamayacağını belirten Ahmet Türk, “Bu ırkçı, faşist bir anlayışın sonucudur. Bu kişi maskesini düşürmüş ve gerçek yüzünü göstermiştir. Aslında böyle bir açıklama Kürtleri hem kendisine hem de partisine karşı adeta güvensiz hale getirdi. Zaten daha önce de bir güvensizlik vardı CHP’nin bazı tavırlarından dolayı. Ama bu olay üzerinden bütün CHP’yi sorgulamak doğru değil. CHP’nin tamamının onun dilinden bir anlayışa sahip olmadığını biliyoruz. Bu kişi bir yerde de kendi partisine, CHP’ye büyük zarar vermiştir” dedi.